Verlaat paasconcert door Wachtkamerorkest in Doopsgezinde Kerk

SNEEK Het Wachtkamerorkest speelt zondag 27 september een verlaat paasconcert in de Doopsgezinde Kerk in Sneek. Onder meer het Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi wordt dan ten gehore gebracht.

Het is een barok- en klassiek programma dat past bij de Paastijd. ‘Helaas kon het concert niet doorgaan door de corona-crisis. Het is echter zo'n mooi programma dat we het nu gaan uitvoeren’, zo laat de organisatie weten. Het belangrijkste stuk is het Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi in de volledige versie, met als solisten de sopraan Lida Straathof en de alt Inge van Keulen.

Daarnaast speelt het gezelschap Mozarts Adagio & Fuga voor strijkorkest KV 546, en van Vivaldi de cantate Nulla in mundo pax sincera RV630’ gezongen door Lida Straathof en begeleid door het orkest. Zo is het een compleet concertprogramma.

Het Wachtkamerorkest is in 2012 ontstaan op een reünie van oud-leden van het Fries Jeugd Orkest. Een aantal reünisten miste het spelen in een orkest en besloot weer te gaan samenwerken in een strijkorkest, in Leeuwarden. In een samenstelling van tussen de 10 en 20 strijkers is sindsdien ieder halfjaar enthousiast een ambitieus programma ingestudeerd. Sinds vijf jaar staat het onder leiding van de Utrechtse dirigent Dirkjan Horringa.

Het concert in Sneek begint om 15.00 uur, een dag eerder staat het gezelschap in de Kurioskerk in Leeuwarden (aanvang 20.00 uur). In beide gevallen wordt reserveren aangeraden. Dit kan via wachtkamerorkest.nl.