Vacatures en advies op Werkfestival Súdwest-Fryslân

SNEEK Ook in coronatijd is een groot aantal werkgevers op zoek naar personeel. Aldus Nora van Warmerdam, projectleider van Werkfestival Súdwest-Fryslân. Op het evenement bij Lokaal 55 in Sneek staan zaterdag meer dan zeventig bedrijven en loopbaandeskundigen.

„Ik zie dat er ongekend veel vacatures zijn in Súdwest-Fryslân”, zegt Van Warmerdam. „Het Werkfestival is de plek waar de werkgevers uit de gemeente zich goed kunnen presenteren. Aan de andere kant is een grote groep mensen op zoek naar werk. Op het Werkfestival kunnen ze elkaar ontmoeten. Daarnaast zijn er deskundigen voor wie denkt aan een carrièreswitch of de stap naar het ondernemerschap. Bij sollicitatie-experts kun je tips krijgen over een goede brief, het eerste gesprek - wat doe je bijvoorbeeld aan? - en CV's. Voor een mooie profielfoto is een fotograaf aanwezig.”

Langs bij bedrijven

De eerste editie van het Werkfestival, een initiatief van Ondernemend Sneek en de gemeente, trok vorig jaar een paar duizend bezoekers. De focus lag toen op Sneek. Door een groot aantal aanvragen van bedrijven buiten Sneek is nu gekozen voor heel Súdwest-Fryslân. Burgemeester Jannewietske de Vries geeft zaterdag het startschot. Ruim zeventig werkgevers uit diverse branches zijn van 10.00 tot 16.00 uur te vinden op het Festivalplein in Lokaal 55. Daarnaast openen twintig bedrijven in Heeg, IJlst, Sneek en Woudsend hun deuren. Van Warmerdam: „Je kunt tijdens een bezoek aan een bedrijf ontdekken dat er vaak meer mogelijk is dan je denkt. Zo draait het in een machinefabriek niet alleen om techniek, maar zijn er ook functies op administratief gebied.” De bedrijven zijn op eigen gelegenheid te bezoeken. Er rijden ook pendelbusjes met plek voor acht man langs drie routes. Instappen kan op meerdere plekken. De routes en haltes staan op werkfestivalswf.nl.

Coronaproof

Aanmelden als bezoeker is verplicht. Behalve voor kinderen tot en met 14 jaar, die zich kunnen vermaken met optredens van clown Sander van Circus Salto. Tot nu toe hebben circa 750 mensen zich opgegeven. Van Warmerdam verwacht dat er de laatste dagen nog flink wat bij komen. Ze benadrukt dat het evenement coronaproof en veilig is. „We hebben tijdslots van anderhalf uur met telkens een maximum van 250 man. Lokaal 55 biedt ruimte tot wel duizend personen, dus er is voldoende afstand tussen iedereen. Het eerste tijdslot, van 10.00 tot 11.30 uur, zit vol. Bij de andere is nog plek.” Aanmelden kan zaterdag ook nog bij de deur. Maar vol is vol, aldus Van Warmerdam. „Dus ik raad aan om vooraf via onze website een tijdslot te kiezen. Aanmelden voor de bedrijven die open zijn, is niet nodig. Een mondkapje in de pendelbusjes is wel verplicht en wordt door ons uitgedeeld.”