Parkeerterrein Oppenhuizerweg in Sneek verdwijnt

SNEEK Er komt over een kleine drie weken een einde aan het parkeren op het terrein van de voormalige verffabriek CPS/ Flexa aan de Oppenhuizerweg in Sneek.

De gemeente huurde dit terrein de afgelopen jaren van de huidige grondeigenaar en kon het zodoende in gebruik nemen als tijdelijke parkeervoorziening.

De verffabriek is in 2008 gesloopt om plaats te maken voor nieuwe ontwikkelingen. Die zijn er. Een verhuizing van de Jumbo-supermarkt van het Normandiaplein naar het Flexaterrein vormt het hart van het plan. Ook komen er twee woontorens van respectievelijk 19 en 21 meter hoog, met ieder 32 appartementen. In een van die complexen moeten zorgwoningen komen.

Inmiddels is het bestemmingsplan voor realisatie van de woningen en de Jumbo-vestiging eind 2019 vastgesteld en onherroepelijk. Dat maakt voor de ontwikkelende partijen de weg vrij om hun bouwplannen in ontwikkeling te nemen.

Op 5 oktober starten de werkzaamheden om het terrein te saneren en bouwrijp te maken. Dat betekent dat vanaf die datum een einde komt aan het parkeren op dit terrein. Bezoekers van Sneek moeten dan een andere plek voor hun auto zoeken.