‘Jonkies’ ONS moeten nog leren, wederom winst voor Sneek Wit Zwart

Een helft lang kwam ONS Sneek zaterdag op het eigen Zuidersportpark aardig mee met het ervaren Berkum, maar na rust maakte de Zwolse ploeg gehakt van de oranjehemden: 1-5.

De eerste vijf minuten na rust hield ONS nog de nul maar tien minuten later stond er ineens 0-3 op het scorebord door goals van Jonathan van Marle, Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna. Bas van Wijnen maakte de schade voor de ploeg van Jan Vlap nog erger waarna Ruendel Martina nog wel een eretreffer liet aanteken. Het slotakkoord was voor Van Marle: 1-5.

Sneek Wit Zwart won in de beker dit weekend ook de tweede wedstrijd. Op bezoek in en tegen Hardegarijp werd het 0-2 door doelpunten van Guido de Weerd en Tjisse Kerkstra. Balk speelde met 2-2 gelijk tegen GAVC. Johan Lycklema en Johan Geertsma scoorden. Nijland verloor met 0-3 van VV Heerenveen.

Heeg won dit weekend door goals van Bert de Boer, Fokke Walinga, Chris Wijnja en tweemaal Keimpe Brander met 5-1 van HJSC. SWZ ZM won de Sneker stadsderby op bezoek bij WPB met 0-3. Klaas Visser en tweemaal Wieger Zwaan bezorgden QVC een knappe overwinning op Oeverzwaluwen: 2-3. Workum haalde hard uit op eigen veld tegen Scharnegoutum: 8-0. Remco Kuipers en Rick Demmer maakten er beiden twee. Jordy Heeres, Reindert Miedema, Jurgen Buma en Harmen Hiemstra vonden eenmaal het net. Habtamu de Hoop en Teun Heeres bezorgden SDS een 0-2 overwinning op Mulier.

Uitslagen vierde en vijfde klassers:
Bolsward - TOP’63: 1-4
Haulerwijk - NOK: 4-1
Sleat - Heerenveense Boys: 0-5
De Wâlde - CVVO: 1-6
Oldeboorn - Black Boys: 2-0
Arum - IJVC: 1-2
Woudsend - Bakhuizen: 1-7
Blauwhuis - Terschelling: 3-3