Nomi Sneek wint A2 poule van de Friesland Cup 2020

SNEEK Het jaarlijkse toernooi om de Friesland Cup werd op 5 en 6 september gespeeld bij diverse tennisverenigingen door heel Friesland. Het tennispark van Nomi Sneek was het decor van de A2-poule, de nummer 5 tot en met 8 van de Friese Tennisverenigingen.

Nomi begon zaterdag stroef aan de halve finale tegen TV Goutum. De aanstormende talenten Jesse IJntema, Sven IJntema en Simone Szovan konden het niet aan tegen de ervaren tegenstanders Jetse Jongsma, Daan Veldhuis en Willemijn van Hasselt. Linde Gietema wist het enige winstpunt uit de singles te halen door zich knap terug te knokken van een 3-1 achterstand in de 3e set. Hierdoor moesten zowel de herendubbel, damesdubbel als beide gemengd dubbels gewonnen worden.

Naast Jente Bulthuis wist Linde de damesdubbel binnen te slepen en vervolgens werd door dubbelspecialisten Hidde Wissmann en Mathijs van der Grijp de dubbel verzilverd. Beide gemengd dubbels werden lange 3-setters. Na een eerste setverlies rechtten Hidde en Simone hun rug en pakten de 2e en en 3e set. Tot 4-4 ging het gelijk op in de beslissende 3e set bij Jente en playing captain Wilco Veltien, toen ze eindelijk konden toeslaan en de dagzege binnen halen onder toeziend oog van een flink aantal clubgenoten.

Zondag was de finale tegen ATW Wolvega. Waar de singles zaterdag nog zo lastig waren, lieten zowel Jesse, Sven als Simone zien dat ze wel degelijk een hoog niveau kunnen halen. Vooral de overwinningen van de heren was erg knap tegen de hoger geplaatste Alex Visser en Freek Bekhof. Linde moest deze keer juist buigen tegen haar tegenstandster Miranda Reitsma.

Ondanks de voorsprong uit de singles was de dagzege nog zeker geen uitgemaakte zaak. Zowel de damesdubbel van Jente en Linde als de herendubbel van Hidde en Mathijs werden lange 3-setters. De dames wisten uiteindelijk met 6-4 in de 3 set het 4e punt te noteren, de heren lieten een erg hoog niveau zien, maar moesten juist buigen met 4-6 in de 3e set tegen Freek Bekhof en Age Bergsma.

De dag kreeg een vreemd einde toen bleek dat de speelster tegen Linde onreglementair opgesteld was en dat dit punt aan Nomi zou moeten worden toegekend. Dit betekende een tussenstand van 5-1 voor Nomi en hierdoor was het kampioenschap een feit. Komend jaar mag Nomi voor de tweede keer in de clubgeschiedenis uitkomen in de poule met de vier beste verenigingen van Friesland.