Squashteam De Stolp stuurt na succesvol jaar ook een tweede team de baan op

SNEEK Vorig seizoen was een topseizoen voor het squashteam van De Stolp. De eerste keer dat het deelnam aan de landelijke competitie van de Squash Bond Nederland (SBN) leidde direct tot promotie van de 2e naar de 1e Divisie. Na 18 speelronden had het team van Ivar van Asten, Ronny Ouderkerken, Lukas van der Sluis en hun zeven ploeggenoten recht op een promotieplek.

Dat succes wil de vereniging herhalen. Bovendien doet de club dit jaar ook met een tweede team mee aan de SBN-competitie. 

Squash in Sneek wordt groter en groter en het overschot aan goede spelers rechtvaardigt deze verdubbeling. Vorig seizoen klopten diverse spelers aan de deur, maar kwamen niet aan voldoende speeltijd toe. Een tweede team geeft de gelegenheid om al het aanwezige talent de speeltijd te geven dat het nodig heeft om verder te groeien. In de voorbereiding naar het nieuwe seizoen heeft playingcoach en voormalig topspeler Glenn Keenan een paar waardevolle toevoegingen aan de teams kunnen doen.

De hechte groep van elf spelers verdelen zich over de wedstrijden van beide teams. De basis van het eerste team wordt uitgemaakt door het dynamische trio Van Asten, Ouderkerken en Van der Sluis, waarbij de verwachting is dat Van der Sluis vlot in het seizoen de eerste positie opeist (de speler met de hoogste ranking speelt op 1, de op-een-na-beste op 2 en zo verder). Het trio wordt gecompleteerd met routinier Hendrik van der Sluis. Van het jonge supertalent Tristan Keenan (13 jaar) wordt verwacht dat hij dit seizoen ook enkele wedstrijden zal uitkomen voor het eerste van De Stolp.

 

De kern van het tweede team bestaat uit Imco Bakker, Hylke Dijkstra, Arnold Haakmeester en Xander Jongejan, aangevuld met Tristan Keenan, Joanneke van Kalsbeek en Carlos Kribben. Spelers uit het eerste team zullen meehelpen een goed seizoensresultaat te halen. Op de achterhand zijn nog vier spelers beschikbaar om in te springen. Al met al een stevige basis voor twee teams.

Omdat De Stolp zoveel competitiewaardige spelers heeft klaarstaan wordt zelfs al wel eens gedroomd van een derde team voor het seizoen 2021-2022. Voor nu focussen de spelers zich eerst op de seizoenopener op 4 september, wanneer het tweede team van De Stolp het om 20:00 uur opneemt tegen Bussum1.

Het Sneker publiek kan in de periode van 4 september tot 20 maart maar liefst 18 keer coronaproof genieten van thuiswedstrijden van een squashteam van De Stolp. Het doel van beide teams is om zich te handhaven in de hoge divisies waarin de teams spelen, maar meer nog om het Sneker publiek te entertainen in sportrestaurant De Stolp.