Boas Deden wint derde keer Finx Open

SNEEK Boas Deden heeft voor de derde keer het Finx Open op zijn naam geschreven. In een poule van drie in de HE2 wist hij te winnen van Jacco Hanewald en Aron Ouwejan.

In de GD2 moest hij samen met zijn partner Flore Hullegie in een spannende drie-setter de titel laten aan het Nomi-duo Simone Szovan en Wilco Veltien. Aron Ouwejan pakte wel de titel in de HE3 ten koste van Hidde Wissmann. Hidde Wissmann en Jesse Ijntema, beide spelend voor Nomi, pakten de titel in de HD3.

Nadat de oorspronkelijke data (week 24) van het Finx Open geannuleerd werden vanwege de Corona-pandemie, heeft de organisatie - zodra de maatregelen verruimd werden - een verzoek ingediend bij de KNLTB om in week 34 het Finx Open 2020 alsnog neer te zetten. En wat een behoefte aan wedstrijden bleek er te zijn onder de Friese tennissers en ver daarbuiten! Maar liefst 350 deelnemers schreven zich in en het Finx Open 2020 werd daarmee het grootste Finx Open ooit.

Allerlei maatregelen zijn getroffen om het toernooi zo Corona-proof mogelijk te organiseren. De wedstrijdtafel werd naar buiten verplaatst, stoelen en tafels werden ingehuurd om iedereen van een zitplaats te voorzien. Het park zelf was al in een eerder stadium voorzien van de benodigde maatregelen, zoals één looproute en ontsmettingsvoorzieningen.

In totaal zijn bijna 420 wedstrijden gespeeld in negen dagen. Vanwege het weer moest soms worden uitgeweken naar Tennishal Sneek en De Vliegende Bal.

De uitslagen van de overige rubrieken staan op www.toernooi.nl.