Kennismaken met sportieve BSO

SNEEK Sport BSO FantiFit houdt de komende weken vriendjesdagen. Men kan deze dagen kennismaken met een sportieve BSO samen met een vriend of vriendin bij het Schuttersveld.

Ook zijn kinderen welkom die sfeer willen komen proeven om te ervaren of deze BSO na de schoolvakantie de BSO kan worden waar ze naartoe willen.

September 2019 opende de Sport BSO FantiFit Sneek haar ‘deuren’ bij sportlocatie Schuttersveld in Sneek, voor het verzorgen van uitdagende, sportieve buitenschoolse opvang. Sport BSO FantiFit is een onderdeel van Eigen&Wijzer en is er voor ieder kind in Sneek en omgeving. Locatiecoördinator Patrick vertelt: ,,We werken samen met basisscholen in Sneek en in de omliggende dorpen. Kinderen worden door ons opgehaald zodra hun school uitgaat en beleven bij ons een ontspannen middag met sport en spel. De locatie is uniek. Wij maken gebruik van de sportzaal, de sportvelden, de skeelerbaan, de wielerbaan, de survivalbaan en van de klimmogelijkheden.”

Toen Eigen&Wijzer met het idee van een Sport BSO op het sportpark bij de gemeente aanklopte was deze direct enthousiast. Niet alleen omdat Sneek nog niet beschikte over een dergelijke buitenschoolse opvang, maar ook vanwege het maatschappelijke karakter. Een Sport BSO zorgt ervoor dat kinderen zich ontwikkelen op motorisch, sociaal en op cognitief vlak. Samen sporten is de manier om te groeien.