Ouderen genieten van film slotconcert

SNEEK Als alternatief voor het Sneekweek slotconcert, konden ouderen zondag kijken naar een film met daarin beelden van de afgelopen vijf edities. Het initiatief hiervoor kwam van de Lionsclub Waterstad Sneek.

Normaal brengt de vrijwilligersvereniging iedere editie zo’n 125 ouderen naar het slotconcert. ,,Omdat het concert dit jaar niet doorgaat kwam de club op het idee om het concert met een film dan maar naar de ouderen toe te brengen”, vertelt Bert de Jonge van de Lionsclub.

,,Normaal nodigen wij voor het slotconcert een groep ouderen uit en geven dan een hapje en een drankje. Dat kan nu helaas niet. Maar een film maken was voor ons de oplossing. Niet alleen voor de ouderen, maar ook voor de andere Snekers.”

De film bestaat onder meer uit een compilatie van de slotconcerten van de laatste vijf jaar. ,,Daarnaast hebben we met artiesten en mensen uit de organisatie gesproken over de situatie in Sneek. We willen met de film een positieve toevoeging geven aan de samenleving. De reacties zijn positief. Je ziet tijdens het kijken van de film de ouderen genieten op de foto’s die ik gezien heb. Dat is natuurlijk hartstikke mooi”, zegt De Jonge. De film werd zondag voor zo’n 200 ouderen vertoond in de Sneker zorginstellingen Wumkeshûs, Tinga State, Parkflat Stadsfenne, Bonifatiushuis, Frittemahof en de Ielânnen. ,,Volgend jaar gaan we de ‘schade’ inhalen”, grapt De Jonge.

Tekst: Joshi Kuiper