Familie Terpstra bijna 50 jaar actief voor ReumaNederland

HEEG Bijna vijftig jaar is door de familie Terpstra uit Heeg de collecte voor ReumaNederland georganiseerd. Met pijn in het hart hebben de zussen Jellie Cnossen-Terpstra en Nellie Koenen-Terpstra nu besloten om de werkzaamheden voor het fonds neer te leggen.

,,Samen met mijn zus heb ik de organisatie van de collecte voor het Reumafonds in 1996 overgenomen van onze moeder, die dit al deed vanaf 1972”, vertelt Nellie. ,,Dat is bij elkaar dus bijna vijftig jaar dat we in onze familie de reumacollecte hebben georganiseerd en zelf daarbij ook hebben gecollecteerd.”

Het was daardoor voor de zussen ook geen eenvoudige beslissing om te stoppen. Bijna een halve eeuw als gezin trouw blijven aan ReumaNederland, het is een bijzondere mijlpaal. ,,We willen dit unieke moment dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan”, zegt Alien Dijkstra van ReumaNederland. ,,Door het organiseren van de collecte in Heeg hebben zij en hun collectanten een enorme bijdrage geleverd aan het tot stand laten komen van onderzoek naar medicatie en behandelmethoden voor mensen met reuma.”

De zussen zijn daarom deze week in de bloemetjes gezet en ontvingen daarbij een passende attentie. ,,We hebben gevraagd of we een feestelijke bijeenkomst voor ze konden organiseren, maar daar was geen behoefte aan. Via deze weg hebben we ze toch van harte willen bedanken voor hun jarenlange inzet. Dergelijke vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze organisatie.”

Voor de zussen is het mooi geweest. ,,Tijd om de organisatie van de collecte in Heeg over te dragen”, zegt Nellie. ,,Maar we hebben ons altijd met veel plezier ingezet voor het Reumafonds. We zullen onze collectanten de komende periode ook nog even persoonlijk gaan bedanken.”