Pieter Bakker en Rommie Bakker-Abma 65 jaar getrouwd

IJLST Pieter Bakker (91) en Rommie Bakker-Abma (86) hebben maandag hun 65-jarig huwelijk gevierd. Dit deden zij met hun zes kinderen. Daarnaast kwam locoburgemeester Gea Wielinga langs om het stel te feliciteren.

Het jubileum was niet het enige feest dat gevierd werd. Pieter Bakker is namelijk jarig op de trouwdag en dus 91 jaar geworden. De twee leerden elkaar kennen in 1952 tijdens een toogdag van de gereformeerde kerken in Leeuwarden.

Pieter groeide op in Gauw en Rommie in Tersoal. Beiden woonden op een melkveeboerderij. Nadat het stel 3,5 jaar verkering had, trouwden zij. Ze gingen werken op de boerderij van Rommie’s moeder en verhuisden later naar Gauw, waar Pieter melkrijder werd. Later vond Pieter een baan bij de gemeente Wymbritseradeel en daarop trokken de twee naar IJlst. Rommie heeft nog een paar jaar gewerkt in de ouderenzorg in Nij Ylostins in IJlst. Ze deed tevens het huishouden en zorgde voor de zes kinderen. Inmiddels zijn er 22 kleinkinderen en 26 achterkleinkinderen.

Wanneer er wordt gevraagd naar herinneringen binnen het huwelijk komt er een emotioneel verhaal naar voren. ,,In Gauw is ons huis afgebrand. Mijn man heeft de twee jongste kinderen gered uit bed”, zegt Rommie.

De liefde tussen de twee is er na alle jaren nog volop. ,,We genieten nog steeds van elkaar. Iedere dag weer”, besluit Rommie.