FitStap bij Fysiotherapie de Loten in Sneek

SNEEK Eind augustus/begin september starten de eerste groepen met het nieuwe beweegprogramma FitStap van Fysiotherapie de Loten in Sneek.

FitStap is een nieuw, uniek beweegprogramma opgezet door de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Het doel van FitStap is dat deelnemers zich in twaalf weken (weer) fit en vitaal voelen. Daarbij is niet alleen voldoende beweging belangrijk. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat centraal. Er gaan meerdere FitStap-groepen starten bij Fysiotherapie de Loten in Sneek. Gecertificeerd FitStap-coach Melanie Visser begeleidt en helpt de deelnemers om zich vitaler, fitter en gezonder te voelen.

De deelnemers trainen gedurende het programma één keer per week in een groep. Tijdens de trainingen is er – naast beweging – ook aandacht voor voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Daarnaast trainen de deelnemers twee keer in de week zelfstandig. Deze momenten kunnen zij zelf inplannen. Ook gaan de deelnemers aan de hand van opdrachten en tips actief in de weer met het aanpassen van hun leefstijl.

Via een app worden de deelnemers gemotiveerd en hebben ze contact met elkaar en met de coach. Naast fysieke bijeenkomsten vindt er dus ook online, interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid, haalbaarheid en plezier staan bij FitStap voorop.

Aanmelden kan via www.fitstap.nl.