Het weer van Dirk: Zonniger en warmer

SNEEK - Het te kille weer van de laatste dagen wordt vanaf vandaag vervangen door hogere temperaturen en meer zon. Zo wordt het vandaag bij flink wat zon een 24 graden. De wind waait uit een zuidelijke richting en is meest zwak.

Komende nacht daalt de temperatuur niet verder dan een 14 graden.

Morgen een zomerse dag met een temperatuur die stijgt naar een 28 graden, op en nabij het Sneekermeer wat lager. De wind waait uit het zuidoosten en is zwak tot matig. Een warme avond volgt en de nacht naar zaterdag verloopt vrij warm met geen lagere temperatuur dan van 18 graden.

Helaas is dit fraaie weer van korte duur, zaterdag zien we al weer opmars van koelere lucht. Is er in de morgenuren nog wat zon, al snel vallen er vanuit het zuidwesten enkele buien, kleine kans op onweer. De wind eerst nog zuidelijk, in de middag draait deze naar west tot noordwest en neemt toe tot matig.

Zondag vallen er enkele buien, 22 graden. Ook volgende week blijft het eerst wisselvallig, geregeld valt er wat nattigheid en met een temperatuur van 20 tot 22 graden is dit vrij normaal voor de tijd van het jaar.

Dirk van der Meer.