Toernooi op vernieuwd park

SNEEK - Het Figuura Sneekweek Open tennistoernooi in Sneek is in volle gang. Het vindt plaats op het fraai vernieuwde tennispark van het organiserende SLTC De Vliegende Bal.

Wedstrijdleider Arnoud Bulthuis heeft een wedstrijdschema in elkaar geknutseld voor 230 deelnemers. Die komen op het smashcourt uit in 28 verschillende categorieën. De hoogste categorie is die van het herenenkel speelsterkte 4. Eén van de deelnemers is Jesse Yntema van het Sneker Nomi. Daniël Beimers (ranking 3,9) van tennisvereniging Galefjild uit Hurdegaryp is als eerste geplaatst.

Beimers won op de openingsdag van het toernooi zondag met 6-1 6-3 van Siemon Visser uit Joure. Yntema speelt donderdagavond zijn eerste wedstrijd tegen Visser. In het herendubbel 4 zijn drie dubbels ingeschreven waarvan de twee dubbels van Nomi vrijdagavond tegen elkaar spelen. Mathijs van der Grijp en Jesse Yntema zijn als eerste geplaatst.

In het herenenkel 5 met 7 deelnemers is Lars Doldersum uit Sneek als tweede geplaatst. Bij de dames drie deelneemsters waaronder de als eerste geplaatste Marjet de Boer van de organiserende vereniging.

De Vliegende Bal ontvangt de spelers en speelsters op het dit voorjaar vernieuwde park. Met een investering van zo’n 90 mille en de inzet van talrijke vrijwilligers is onder andere het interieur van de kantine verfrist. Daarnaast is buiten met een houten constructie een mooie overkapping van het terras aangebracht. Ook de bestrating en beplanting is aangepakt.

Tijdens het tennistoernooi worden de twee nieuwe padelbanen van de club gepromoot onder andere met trainingssessies en een toernooi. Het Sneekweek Open toernooi wordt zondag afgesloten met de laatste poulewedstrijden en een aantal finales.