Drie ‘Sneekweekconcerten’ Bolwerk

SNEEK - In de eerste augustusweek probeert Het Bolwerk, in samenwerking met Lewinski en hulp van Electric Hollers, Jack Bottleneck en The Beatles Sessions alsnog een beetje Sneekweek-sfeer op te roepen.

Op zaterdag 1 augustus wordt het spits afgebeten door de Electric Hollers, inmiddels een welbekende blues/rock-sensatie uit onze eigen contreien. De band staat garant voor een muur van vintage sound en energie! De zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s slepen je mee naar vervlogen tijden.

De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After en bracht in 2018 hun eerste plaat ‘Rise’ uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op, met als hoogtepunten een finaleplaats van de Dutch Blues Challenge, een voorprogramma van Ten Years After en een show op Waterpop.

In februari 2020 bracht de band haar tweede album ‘Electric Hollers’ uit. Op dit album staan een rauwe sound en een live-feel centraal. Het album is verkrijgbaar op CD, vinyl en de streamingdiensten. Een concert dat in samenwerking met Friesland Pop wordt gepresenteerd.

Het tweede ’stiekem’ Sneekweekconcert vindt plaats op zondag 2 augustus met Jack Bottleneck. Hij verwent de oren van het publiek met een gevarieerde set. Blues, bluegrass, countryblues, Americana; de ‘roots’ zullen voelbaar zijn. Rauw en authentiek.

De korte Sneekweekreeks worden afgesloten op woensdag 5 augustus met The Beatles Sessions. Een vijfkoppige tribute aan de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de popmuziek. Toen The Fab Four de hitlijsten aanvoerden warden de bandleden van The Beatles Sessions nog niet eens geboren, maar toch zijn de vijf heren besmet met de Beatlemania. Met passie, enthousiasme en oog voor detail spelen deze jonge honden de muziek van hun helden uit Liverpool.

De shows zijn een viering van het geweldige oeuvre dat The Beatles hebben nagelaten. Geen enkele show van The Beatles Sessions is hetzelfde, want de band heeft een repertoire dat meer dan negentig nummers omvat. Sinds december 2016 toert de band langs poppodia, (muziek)cafés en theaters in binnen- en buitenland. Het hoogtepunt: tien shows tijdens de International Beatleweek in het hol van de leeuw: Liverpool!

In verband met Corona zijn er per concert slechts maximaal 50 tickets beschikbaar zowel online als aan de deur.