Hoofklassers kaatsen zondag in Hommerts-Jutrijp

HOMMERTS-JUTRIJP - De Boppeslach heeft een primeur. Voor het eerst organiseert de kaatsclub zondag in Hommerts-Jutrijp een hoofdklasse-kaatswedstrijd voor mannen.

Door de Covid-19 perikelen lukt het een aantal verenigingen niet om een dergelijke wedstrijd te organiseren. De KNKB deed een oproep aan de overige verenigingen om een debacle in het kaatsseizoen te voorkomen. Kaatsvereniging De Boppeslach in Hommerts-Jutrijp heeft de stoute schoenen aangetrokken en gekeken naar de mogelijkheden om corona-proof toch een hoofdklasse wedstrijd te organiseren.

,,Dit is voor ons dé kans om een dergelijke wedstrijd in onze dorpen te krijgen” aldus Coos Veltman van de kaatsvereniging. ,,Maar natuurlijk kunnen we dat niet alleen, ons kaatsveld is te klein en daarom spelen we op het voetbalveld waar normaal gesproken HJSC speelt”.

De samenwerking tussen de Boppeslach en HJSC is goed, aldus Sjoerd Tigchelaar van HJSC. ,,We hebben korte lijnen en het gaat ons er om dat er gesport wordt. Soms voetballen we op het kaatsveld en kaatsen we ook op het voetbalveld”.

Daarnaast wordt gebruik gemaakt van het dorpshuis Oan it Far voor kleedgelegenheden, toiletten en de catering. Alles wordt zo ingericht dat het geheel voldoet aan het Coronaprotocol van de gemeente. ,,Een mooie dag ook voor ons”, aldus Albertina en Marko, sinds kort uitbater van het dorpshuis. Alles bij zeggen de betrokkenen goed voorbereid te zijn. De aanvang van de kaatspartij zondag is 11.00 uur. De toegang is principe gratis, wel worden bij de entree loten verkocht voor een loterij als bijdrage in de onkosten.