De Toerist in Friesland | 'Waarom vliegen als je een boot hebt?'

Hoe vieren toeristen vakantie in Friesland tijdens deze coronazomer? In de rubriek De Toerist in Friesland is iedere dag een vakantieganger aan het woord. Vandaag: Willibrord en Marjanne Arts uit Udenhout.

De vakantie van het echtpaar uit Brabant begon een aantal weken met een boottocht naar het Noorden. Na een paar dagen varen door Groningen hebben Willibrord en Marjanne Sneek bereikt. Met hun boot liggen ze aan de Houkeslootpromenade aan het Somerrak.

Een mooi plekje hier.

,,Klopt. Vorig jaar lagen we hier ook. Het is raar hoe je altijd weer op dezelfde plekken terugkomt. We zijn een paar keer in Sneek geweest. Een gezellige stad.”

Waarom Friesland?

,,We komen wel vaker in Friesland, omdat we familie hebben in Leeuwarden en De Westereen. Familiebezoek combineren we met onze vakantie. Door corona hebben we bezoek aan de familieleden in verpleeghuizen dit jaar over moeten slaan.”

Wat is het mooiste plekje in Friesland?

,,Dokkum en het gebied onder de Alde Feanen vinden wij persoonlijk de mooiste gebieden. Friesland is een stuk vlakker dan Brabant en op het water is het een stuk drukker. Al kun je bij ons ook mooi varen. Vooral rond de Biesbosch.”

Hoe brengen jullie je vakantie hier door?

,,Boodschappen doen, even in de stad kijken, maar vooral lekker buiten bootjes kijken. De afgelopen week heeft het veel geregend. Dan zitten we de hele dag te rummikuppen. We zijn blij dat het weer droog is.”

Hadden jullie andere vakantieplannen die in de soep zijn gelopen door corona?

,,Nee. We gaan al jarenlang met de boot weg. Waarom zou je in een vliegtuig gaan zitten als je een boot hebt? Dit is het derde jaar in Friesland. Ik denk dus dat we volgend jaar ergens anders gaan varen.”

,,Gelukkig heeft niemand in onze omgeving in Brabant het coronavirus gehad. Tijdens een bootvakantie kun je je ook prima aan de coronamaatregelen houden. Je bent soms wel met veel mensen op één plek, maar iedereen zit op zijn eigen boot.”

Lees ook | De Toerist in Friesland | ‘We begonnen met creperen’