Open Tuin in Nijland

NIJLAND - De familie Meinen organiseert zaterdag 18 juli van 10.00 tot 16.00 uur een gratis Open Tuin. In de tuin aan de Sylsterbuorren 7 wordt getuinierd in samenhang met de natuur.

In de tuin is plaats voor spontane natuur en ruimte voor nuttige onkruiden die heel waardevol zijn doordat ze als waardplant dienen voor mooie vlinders. Met veel diversiteit in de tuin ontstaat er meer natuur en zo worden er voedsel en schuilplaatsen gevormd voor onder andere verschillende insecten, vogels en egels. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen is daardoor niet nodig.

Er is een bijenstal aanwezig in de tuin en de aanplant van de tuin is er opgericht om de bijen, hommels en andere insecten vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst van voldoende nectar en stuifmeel te voorzien. Ook zijn verschillende traditionele borders met bloeiende vaste planten, een boomgaard met hoogstam fruitbomen, bessenstruiken en een moestuin. Verder zijn er vakken met kruiden en combinaties van éénjarigen met niet-winterharde soorten die bloeien tot de eerste nachtvorst.

Tevens is er verkoop van honing en andere bijenproducten zoals onder andere bijenwas, waskaarsen, honingwijn, honingzeep en dergelijke.

De tuin heeft een oppervlakte van een halve hectare waardoor er voldoende ruimte is om veilig op 1,5 meter afstand in de tuin te wandelen. Toegang: gratis.