Wedstrijden Rugby Club Sneek op Schuttersveld

SNEEK - Rugby Club Sneek zal haar wedstrijden vanaf oktober afwerken op het Schuttersveld. Hier wordt het oude honkbalveld opnieuw ingezaaid en spoedig zullen de rugbypalen geplaatst worden.

De in februari opgerichte Rugby Club Sneek is op 2 juli via de digitale ALV van de Nederlandse Rugbybond officieel toegelaten bij de bond. De kersverse club kreeg de unanieme goedkeuring van alle rugbyclubs in Nederland.

Ondanks de coronaperiode groeide de club door met inmiddels bijna 60 leden waarvan ongeveer 1/3 jeugd. ,,We waren bijna zover om zelfs een tweede herenteam in te schrijven, maar daar zullen we gaande weg het seizoen aan bouwen. Hierbij heeft de club voor het einde van dit jaar als doel om 100 leden aan zich te binden, voornamelijk jeugd”, laat initiatiefnemer Albert-Jan van der Wal weten.

De club heeft tevens voor de herenselectie een officiële coachingstaff aangesteld met Rick Denkers als hoofdcoach. Met zijn ervaring, bij onder andere RC Emmen, RC Groningen en Hilversum, hoopt Rugby Club Sneek direct goede stappen te maken in de vierde klas van de Rugbybond Nederland. Kampioen worden is het doel, al zou top 3 al een prima prestatie zijn.