Donderdagse boerenmarkt Woudsend mag weer

WOUDSEND - De donderdagse boerenmarkt in Woudsend mag weer met inachtneming van de RIVM-regels. Op 9 juli wordt gestart met ruim 15 standhouders.

In eerste instantie kreeg de organisatie geen vergunning voor het organiseren van een streekmarkt, nu deels wel. Wel mogen er alleen standhouders met voedsel staan. Hoogstwaarschijnlijk mag dit in de loop van juli ook worden uitgebreid met andere standhouders, waardoor de markt dan ook weer groter wordt.

Op zeven achtereenvolgende donderdagen kunnen bezoekers er verse boodschappen doen. De markt vindt plaats op de Waechswâl in het centrum van het dorp, van 11.00 tot 17.00 uur. De laatste markt is op 20 augustus.

Op deze Boerenmarkt in Woudsend o.a. onbespoten groente en fruit, jam, honing, kaas van de koe, schapenkaas, geitenkaas, speciale broden, vis, vlees van de koe, varkensvlees, ganzenvlees, gerookte zalm en paling, thee, koffie, wijn, bio sappen, biologische graanproducten, boerenijs, olijfolie, tapenades, etc.

De 11 Stegentocht

De Boerenmarkt kan ook gecombineerd worden met een korte wandeling door het watersportdorp. Daarbij kunnen de smalle straatjes, de vele eetgelegenheden, leuke winkeltjes, de molens en de kerken worden bekeken. Een aanrader is de 11 Stegentocht, een wandeltocht door de smalste steegjes. Een folder is op de markt en in het dorp verkrijgbaar. Deze nieuwe 11 Stegentocht is een leuke activiteit voor alle leeftijden. Naast de uitgebreide folder kan op de mobiele telefoon met een QR code ook allerlei informatie verkrgen worden en kunnen mensen er filmpjes bekijken.

Overdag kan er gratis worden aangelegd in de nieuwe passantenhaven; de Boerenmarkt en het centrum zijn hierdoor voor watersporters op loopafstand zeer goed te bereiken.