Indiefolk-collectief YVI op livestreamtour door Nederland

SNEEK Indiefolk-collectief YVI trapt zaterdag 20 juni zijn Lost CONTROL livestream-tour af. Die avond brengt hij zijn nieuwe EP Control uit, die hij presenteert tijdens een livestreamconcert vanuit poppodium Hedon.

Na de releaseshow zal YVI langs verschillende poppodia, maar ook vanuit zijn eigen huiskamer touren. Het publiek komt niet naar de show, maar de show komt naar het publiek in de vorm van livestream events. Door de coronacrisis werd de EP-release twee maanden uitgesteld, waarna bleek dat ook de nieuwe datum niet haalbaar was. Omdat YVI in de tussentijd flink aan het livestreamen was geslagen, gooide hij het roer om en zette de Lost CONTROL livestream-tour, langs verschillende poppodia, op.

De releaseparty belooft meer dan een live muziekevenement te worden: naast de muziek zal die avond een minidocumentaire over het confronterende maakproces van de EP worden vertoond.

Vervolgens tourt YVI onder andere langs Paradiso Amsterdam, Het Bolwerk Sneek en Metropool Hengelo. De optredens vinden plaats in verschillende bezettingen, waardoor elke livestream een bijzondere, vernieuwende ervaring zal zijn. Solo, een semi-akoestische bandbezetting en full-bandshows zullen de revue passeren.

YVI is de naam van het soloproject van Diederick Brandsma. Zijn melancholische en verhalende songs bieden troost, zelfs als je er misschien niet naar op zoek was. De inspirerende alternatieve folk en indierock misstaat niet in het rijtje van Damien Rice, Glen Hansard en Bon Iver. Op de vijf nummers tellende EP Control beschrijft YVI de worstelingen die zich voordoen bij het nastreven van perfectionisme.

In 2019 lanceerde YVI zijn debuutalbum A Few Words Of Comfort in een nagenoeg uitverkocht Hedon Zwolle. Ook speelde hij in een uitverkocht TivoliVredenburg als voorprogramma van The Slow Show en trapte 2020 af met een bomvolle show op het prestigieuze showcasefestival Eurosonic Noorderslag.

Zie hieronder het volledige tourschema van YVI. Via de website van de betreffende zaal en de Facebookpagina van YVI kunnen bezoekers zich aanmelden voor het event. Tijdens de avond zelf wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd van de kijkers (via een donatieknop) en bestaat de mogelijkheid om de EP en merchandise van YVI aan te schaffen.

20 juni: Hedon Zwolle

21 juni: Het Bolwerk Sneek

24 juni: Paradiso Amsterdam

25 juni: So What! Gouda

27 juni: De Pul Uden

28 juni Stadstheater Zoetermeer

2 juli: Metropool Hengelo