Accent Automatisering doneert ‘Bank van de Nieuwe Werkelijkheid’

SNEEK - ICT-dienstverlener Accent Automatisering uit Sneek doneert ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan vrijdagochtend 12 juni de ‘Bank van de Nieuwe Werkelijkheid’ aan de gemeente Súdwest-Fryslân. De zevenspersoons bank werd bedacht en ontworpen door de Friese architecte Nynke-Rixt Jukema, geïnspireerd door de anderhalvemeter-samenleving.

Jukema’s bank heeft een doorsnede van 4,5 meter en is gebaseerd op de Friese leugenbankjes. Automatisch zit men 1,5 meter van elkaar af, geheel volgens richtlijnen van het RIVM. Jukema: ,,In de openbare ruimte zie je vooral dat mensen zich erg onwennig voelen door de nieuwe maatregelen. Ik vind het belangrijk dat we met elkaar in gesprek gaan, dat we toch naar buiten gaan, ook in deze maatschappij. Hoewel anderhalve meter van elkaar af zitten vaak erg ver voelt, zorgt de hoefijzervormige opzet en de hoge rugleuning van deze bank er juist voor dat er een soort sociale verbinding ontstaat.”

Accent Automatisering is al 25 jaar een gevestigde naam in Sneek. De ICT-dienstverlener ondersteunt organisaties uit diverse branches - waaronder zorg, cultuur, industrie en MKB - op het gebied van onder meer Cloud-werken, telefonie, security en werkplekbeheer.

Directeur Wim Behage: ,,Het 25-jarig jubileum van Accent zou worden vormgegeven met allerlei activiteiten, maar gezien de huidige situatie willen wij juist de gemeente en de burgers in de gemeente iets blijvends geven. Wat is er mooier dan om mensen te verbinden, juist nu niet digitaal maar persoonlijk? Vooral het persoonlijk contact wordt door de nieuwe werkelijkheid en met de 1,5 afstand steeds belangrijker.”

De Bank van de Nieuwe Werkelijkheid wordt geplaatst op het westelijk Bolwerk aan de Prins Hendrikkade tegenover nummer 1 in Sneek en wordt vrijdagochtend 12 juni om 10.00 uur officieel geopend door wethouder Mark de Man, Nynke-Rixt Jukema en Wim Behage. De opening wordt feestelijk omlijst door een optreden van projectbureau Akte2.