Volleybalarbiter Marijn Tekstra gepromoveerd naar eerste divisie

SNEEK - Marijn Tekstra uit Sneek is het komende seizoen gepromoveerd als arbiter naar de N2 groep. De jeugdige Sneker volleybalscheidsrechter mag het nieuwe seizoen arbitreren in de eerste divisie. Het jonge fluittalent is met zijn 19 jaar de jongste scheidsrechter op eerste divisie niveau in Nederland.

De HBO-student maakte dit jaar voor het eerst deel uit van de Masterclass. Dat houdt in dat jonge veelbelovende scheidsrechters intensief begeleid en gevolgd worden bij de competitiewedstrijden en tijdens toernooien door voormalige scheidsrechters en scheidsrechters uit de eredivisie van observaties en beoordelingen worden voorzien.

Tekstra kwam in de zijn aanwijsgroep in de tweede divisie boven drijven en mocht door de hoge beoordelingen een trede hoger. Met deze promotie komt mogelijk op termijn de eredivisie in zicht waar hij dan de opvolger kan worden van Koos Nederhoed.

Eerst moet Tekstra zich vooralsnog bewijzen in de eerste divisie om zo de stap naar de Topdivisie te maken. Voor de fluitist wacht dus een mooie uitdaging. De andere Sneker fluitist op divisieniveau Rutger Jan Volger zal afwisselend tweede divisie heren- en eerste divisiepartijen gaan leiden. Arbitrair is de Friese inbreng met bovengenoemd trio op prestatief gebied in Nederland aldus met stip gewaarborgd.