Terrassen Marktstraat gezellig vol

SNEEK - Om twaalf uur was het zover. Na elf weken gingen de terrassen weer open. De op gepaste afstand uit elkaar gezette stoeltjes en tafeltjes rond de Marktstraat raakten vlot bezet. Elders in de stad was nog wel een plaatsje te vinden.

Een mogelijke stormloop bleef uit. Wel was het net als in Sneek op de meeste Friese terrassen behoorlijk druk. Rijen om een plaats te bemachtigen bleven uit.

Aan het Sneekermeer kon de Beachclub Sneek eindelijk in bedrijf. De nieuwe horecauitspanning op de plaats van het aloude paviljoen was begin maart net officieel geopend toen de coronacrisis uitbrak. Aan belangstelling vanmiddag geen gebrek. 

De horeca-uitbaters moesten de afgelopen tijd passen en meten om de tafeltjes en stoelen op de juiste afstand van elkaar te plaatsen. De gemeente Súdwest-Fryslân werkte mee om waar mogelijk de terrassen wat uit te breiden, zodat de eet- en drinkgelegenheden iets meer de ruimte hebben om mensen te ontvangen.

Volgens de Veiligheidsregio Fryslân deden zich nergens problemen voor en de meeste mensen hielden zich goed aan de anderhalve meter-regel.