Zeilschool De Morra het water op

HEMELUM - De van oorsprong uit Bolsward afkomstige eigenaar Remco van Hettema van Zeilschool De Morrais blij en opgelucht: ,,Het is geweldig dat onze boten straks weer varen en de instructeurs weer lesgeven, maar ik ben vooral blij dat een heleboel kinderen toch een geweldige zomervakantie kunnen hebben. Zeker nu het onzeker is of vakanties in het buitenland wel mogelijk zijn, is een zeilkamp in Friesland een uitkomst. Na een moeilijke periode waarin bijna niks kon, belooft het toch een mooie zomer te worden.”

Veiligheidsregio Fryslân heeft bepaald dat zeilscholen vanaf 1 juli weer open mogen, mits ze de corona-protocollen volgen die de Hiswa heeft opgesteld. Voor De Morra betekent dat relatief kleine aanpassingen. Remco van Hettema: ,,Zeilschool De Morra in Hemelum is in oppervlakte de grootste zeilschool van Friesland. De 1,5 meter richtlijn is voor ons niet zo ingewikkeld; we hebben ruimte zat. We zorgen dat de instructeurs afstand houden en hebben gescheiden accommodaties; een grote voor de kinderen vanaf 13 jaar en het ketelhuis voor de basisschoolkinderen. En hygiëne was altijd al belangrijk voor ons. Natuurlijk zullen er ook dingen anders zijn. Een disco-avond zit er nu bijvoorbeeld niet in. Maar ook zonder disco weet ik zeker dat de kinderen hier een geweldige tijd zullen hebben met elkaar. Ik ben superblij dat we vanaf 1 juli weer los mogen. Zeg nou zelf: als de zon schijnt, er een lekker windje waait en je het mooiste vaarwater hebt van Nederland, dan wil je toch niks anders dan zeilen?”

Zeilschool De Morra is al ruim 40 jaar een hele leuke en goede zeilschool. Er woden zeillessen gegeven aan kinderen van elke leeftijd. Van Hettema: ,,Vanaf het moment dat je kunt zwemmen kun je bij ons zeillessen volgen. Zeilschool Friesland? Voor iedereen hebben we een zeer gevarieerd aanbod in zeilboten om in te leren zeilen.”