Friese paarden in de tuin Ielânen

SNEEK - Drie Friese volbloedpaarden en hun amazones stonden woensdag in de tuin van woonzorg- en behandelcentrum Ielânen in Sneek. Het gewaardeerde bezoek was initiatief kwam van Petra ten Hoor Schmidt.

Zij heeft een speciale band met de Ielânen omdat haar vader vroeger geneesheer-directeur was. Petra is communicatietrainer en paardencoach. Haar bedrijf heet Tipps. Petra wilde heel graag iets doen om de cliënten om hen een hart onder de riem steken. Uit ervaring wist zij al dat haar paarden een enorm positief effect hebben op de cliënten.

Ze kwam met een ruin en twee merries van de stal op bezoek. Haar dochter Janneke ten Hoor op de merrie Mayke, Alison Bakker op de ruin Onne en Baudina van Steinvoorn op de merrie Fenna. Prachtige dieren, met een mooi glanzende zwart vacht, lange manen en imposant van grootte.

Het werd een liefdevol en ontroerend bezoek. Veel cliënten maakten even contact met de dieren ( op gepaste afstand van de ruiters) en er werd over en weer een glimlach en zelfs een traan gedeeld.