Filmhuis Sneek pakt draad weer op

SNEEK - Omdat de bioscopen vanaf 1 juni beperkt open gaan pakt Filmhuis Sneek de draad alsnog weer op. Dinsdag 2 juni met een beperkt toegankelijke voorstelling van De Beentjes van Sint-Hildegard met cabaretier Herman Finkers

In overleg met CineSneek heeft Filmhuis Sneek met het oog op de bijzondere zomer die ons wacht, besloten een drietal filmhuisvoorstellingen in te plannen, voorlopig tot en met 16 juni. Per zaal mogen er maximaal 30 mensen naar binnen, zodat u ruimschoots afstand kunt houden tot andere bezoekers. Verzocht wordt de kaartjes via internet te bestellen.

In De Beentjes van Sint-Hildegard is Jan 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden.

In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De Beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?