Nando in voetsporen vader Sandor

SNEEK - Nando van der heide treedt in de voetsporen van vader Sandor, nu assistent-trainer bij SC Cambuur. Hij verruilt ONS Sneek voor de jeugdopleiding van SC Heerenveen.

Nando van er Heide speelde dit jaar in de JO12-1 van ONS Sneek, maar begon al vroeg in het seizoen als elfjarige mee te trainen bij de JO13-1. Na de winterstop werd hij volledig toegevoegd aan de JO13-1 selectie, omdat hij meer weerstand nodig had om zich verder te ontwikkelen. Rond diezelfde periode werd hij ook uitgenodigd bij SC Heerenveen. Volgend seizoen zal hij spelen bij SC Heerenveen JO13-1.

Nando startte als vijfjarige in de Champions van ONS toen zijn vader Sandor als trainer actief was van het eerste team. Nando kende een aantal mooie momenten in het oranje. ,,Met de F1 ben ik kampioen geworden, dat was super leuk. En met de JO-11-1 hebben we meegedaan met het Milkboarding toernooi in Groningen, we werden ongeslagen kampioen en ik kreeg een plekje in het DREAMTEAM op mijn positie (verdediger in dat toernooi) was een geweldige dag.” De Ajax fan zal de mannen van Onder 13-1 en ook trainer Kevin Meijer missen

Frenkie de Jong is Nando’s favoriet. ,,Omdat hij heel technisch is en in wedstrijden goed de ruimtes ziet en hij is ook snel. Ik heb er heel veel zin in Heerenveen. Ik kom in de JO-13-1 met hele leuke spelers en ik mag heel vaak trainen per week.”