Kerken lanceren Luisterlijn-Sneek (update)

SNEEK- De Luisterlijn-Sneek van de gezamenlijke kerken in Sneek vanwege de coronacrisis die op 13 april in gebruik zou worden genomen is in bedrijf. De technische realisatie liep sneller dan verwacht zodat mensen die daar behoefte aan hebben nu al kunnen bellen met het telefoonnummer 0515-221202.

,,Ook wij als kerken in Sneek zijn geschrokken en stilgezet door de situatie van het coronavirus”, zegt pastoraal werker Joke Verboom van de Baptistengemeente Sneek namens de overige kereken. ,,We leven mee met iedereen die op een of andere manier getroffen is, we begrijpen de angst en zien hoe ingewikkeld het soms is om ineens veel dichter op elkaar te leven. We merken op dit moment hoe kwetsbaar we als mensen zijn, de crisis zet ons stil en vraagt om bezinning. Tegelijk is dit ook het moment om te vertrouwen. Om te ontdekken dat er zekerheden zijn voorbij de menselijke controle. Het is misschien wel vooral een moment voor verbondenheid. Het is voor dit soort tijden dat we als mensen aan elkaar zijn gegeven. Juist nu willen we er zijn voor elkaar.”

Een van de eerste concrete acties is: ‘De Luisterlijn’. Het telefoonnummer 0515-221202 is van 10:00-12:00 uur, van 14:00-16:00 uur en van 19:00-20:00 uur bereikbaar voor een gesprek.

Verboom: ,,Iedereen die juist nu behoefte heeft aan even menselijk contact, van zich afpraten, even gewoon een gesprekje is van harte uitgenodigd om te bellen. Een praatje met een ander kan net de dag breken en je anders laten kijken naar wat er om je heen gebeurt. We hopen jou één van deze dagen te spreken. Bel ‘De Luisterlijn’.”

De Luisterlijn-Sneek is een lokaal initiatief. Heeft iemand buiten deze genoemde tijden behoefte aan een luisterend oor, dan kan er gebeld worden met de landelijk Luisterlijn: 0900 0767.