Maak van je droomhuis je thuis!

Aangeboden door: ABN AMRO

Ben je recentelijk eigenaar geworden van je nieuwe droomhuis? Probeer hier dan ondanks de Corona-crisis toch van te genieten.

Volgens Vereniging Eigen Huis hebben veel mensen hun verhuisplannen door het Corona-virus momenteel uitgesteld. Aangezien jij net nieuwe eigenaar bent van je huis, kan jij de aankoop van je huis niet meer terugdraaien. Een positieve insteek is echter wel belangrijk. Hier kan je voor zorgen door een fijne leefomgeving te creëren. In dit artikel geven we je vier tips.

1. Maak het 'eigen'

Jouw persoonlijkheid  maakt een echt thuis van je droomhuis. Dus zorg voor foto's, kunst en andere dingen die het 'eigen' maken. Hou je van muziek? Dan kun je bijvoorbeeld een locatie worden voor huiskamerconcerten. Uiteraard hoef je niet zomaar voor iedereen de deur open te zetten, maar het gaat er vooral om dat jouw huis een plek is waar je jezelf thuis voelt. Als anderen datzelfde gevoel hebben zodra ze bij je binnen komen, weet je zeker dat je op de goede weg bent.

2. Krijg een fijn gevoel van je buurt

Je woning staat over het algemeen niet mijlenver van anderen. Zeker in ons drukke Nederland is het vaak zo dat je heel wat buren hebt. Hoe kun je fijn samenleven met de mensen uit je buurt? Daar heb je zelf invloed op. Bijvoorbeeld door rekening te houden met anderen. Je wilt zelf immers ook geen geluidsoverlast van anderen, dus doe je dat ook niet je buren aan. Een fijne buurt maakt je thuis nog veel fijner om elke dag in te verblijven.

3. Creëer financiële rust

Als je weet dat je financiën goed op orde zijn, voel je jezelf beter in je huis. Een goede manier om financiële rust te creëren is zeker weten dat je je maandlasten kunt betalen. Gelukkig kun je heel eenvoudig je hypotheek maandlasten berekenen en daaruit afleiden wat je per maand betaalt aan de bank. Een goede hypotheekdeal betekent lagere maandlasten en dus meer rust. Die rust in je hoofd straalt af op de manier waarop je je woning ervaart.

 

4. Zorg dat je niet te veel spullen hebt

Ben je eigenlijk wel kritisch genoeg naar je huidige inrichting? Toen je de spullen aanschafte, vond je alles mooi. Maar is het niet een beetje veel geworden in de loop der jaren? Je kent vast de term ‘ontspullen’ wel. Door eens flink met de bezem door je inrichting te gaan houd je meer ruimte over in de woonkamer en andere ruimtes. Dus gooi alles in de kamer overhoop en ervaar hoe lekker dat voelt als alles vernieuwd en gerestyled is!