De buurheks in Coronatijd

SCHARNEGOUTUM - Schrijfster Wendy Noordzij uit Scharnegoutum, auteur van het kinderboek ‘De buurheks en het lied van de natuur’ komt met een bijzondere actie: ‘De buurheks in Coronatijd’.

De buurheks vraagt alle kinderen in Nederland (tot en met twaalf jaar) om hun verhaal over het coronavirus met haar te delen. Mis je school, of vind je het best leuk om thuis te zijn? Wat doe je allemaal? Vind je het virus spannend? Zijn er in je omgeving mensen ziek geworden? Of kun je een mooi verhaal schrijven over Vevina, Ogham, Elsa en Arne, Theodora de zwarte poes, Arie de kanarie of Meneer Kwak in Coronatijd? De mooiste, leukste, meest ontroerende en grappige verhalen worden echt gepubliceerd!

,,Schrijven is voor mij een hele fijne manier om mijn emoties te verwerken”, vertelt Wendy Noordzij. ,,Ook kinderen kan het helpen bij de verwerking van alles wat momenteel op hen afkomt. Bovendien gaat deze wedstrijd de verveling, die in verschillende huishouders toeslaat, tegen.’ In ‘De buurheks in Coronatijd’ beleven de hoofdrolspelers een compleet nieuw avontuur. Dit wordt aangevuld met de zelfgeschreven verhalen van kinderen. ‘Deze periode gaat ongetwijfeld de geschiedenisboeken in. Over dertig jaar wordt er waarschijnlijk nog over gesproken. Misschien lezen de mensen dan nog steeds ‘jouw verhaal’. Hoe bijzonder is dat?”.

De verhalen kunnen zowel digitaal als op papier worden verstuurd. Dat kan naar: wendy@wunjo-uitgeverij.nl en naar Wunjo Uitgeverij, Tsjebbe Claeszstrjitte 23, 8629 RZ Scharnegoutum. Graag je naam, adres en leeftijd vermelden, dan krijg je te horen of jouw verhaal in het boek komt te staan. Ben je niet zo goed in schrijven? Vertel dan jouw verhaal in een filmpje. Dat kunnen we natuurlijk niet in het boek plaatsen, maar het kan wel worden gedeeld via social media.