Vier corona-patiënten uit Wumkeshûs naar Heerenveen

SNEEK - Vier met het coronavirus besmette bewoners van het Dr. Wumkeshûs in Sneek zijn overgebracht naar de speciale corona-afdeling van Zorggroep Alliade in Heerenveen.

Woensdag werd bekend dat de eerste door corona getroffen bewoner vanaf het weekend in isolatie verbleef op de kamer. Ondanks dat de medewerkers alle voorgeschreven maatregelen en strenge hygiëne in acht nemen - schort, spatbril, mondkapje en handschoenen - liep de dagen erna het aantal besmettingen in het ouderencomplex aan de Maria Louisestraat 7 op tot vier.

Om verdere verspreiding te voorkomen is besloten de bewoners over te brengen naar Heerenveen. Dat gaat ook gebeuren met bewoners die vanaf nu positief getest worden. Wanneer zij weer hersteld zijn, keren ze terug naar het Dr. Wumkeshûs.

Zorginstelling Patyna maakt zich wel zorgen over de leveranties van de beschermende middelen voor het personeel. ,,Iedereen zoekt naar spullen”, aldus Christel Pieper van Patyna. Er is inmiddels een provinciaal verdeelpunt actief om te stroomlijnen. De lichaamstemperatuur van de medewerkers van het Wumkeshûs wordt getest en ze moeten zelf hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden.