Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer VC Sneek

SNEEK - Jeffrey Scharbaai is de nieuwe hoofdtrainer van VC Sneek. De 44-jarige inwoner van Delden was de afgelopen drie seizoenen assistent-trainer bij Eurosped, dat net als Sneek uitkomt in de top van de eredivisie.

Scharbaai was eigenlijk van plan om een jaar uit de volleyballerij te stappen, maar kreeg afgelopen week een telefoontje van de huidige hoofdtrainer van VC Sneek, Henriette ter Steege. De twee kennen elkaar door de sport al ongeveer 25 jaar. ,,Ik was verrast en vereerd door de vraag of ik er voor voelde om hoofdtrainer te worden’’, aldus Scharbaai. ,,Natuurlijk wilde ik dat.’’

De besprekingen over de voorwaarden moesten telefonisch worden gevoerd, in verband met de maatregelen rond het coronavirus. Scharbaai gaat per week niet alle vier trainingen verzorgen. ,,Zeker twee, en als het kan drie.’’ Ter Steege keert op eigen verzoek terug in de rol van assistent-trainer. Zij leidde VC Sneek na een matige start en het vertrek van trainer-coach Paul Oosterhof naar de play-offs. Die zijn na vier van de zes wedstrijden afgebroken vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Scharbaai sprak inmiddels met de meeste speelsters. Ook via de telefoon. ,,Negen speelsters hebben aangegeven dat ze ook volgend seizoen voor Sneek spelen.’’ Aanvalster Iris Reinders twijfelt nog.