Waterpoort kansloos tegen koploper ZKC ’19

ZUIDWOLDE – Winst tegen ZKC ’19 werd afgelopen zaterdag door KV de Waterpoort op voorhand niet erg waarschijnlijk geacht. De uitwedstrijdstrijd voor de equipe uit Sneek eindigde, in een duel zonder echte spanning, wederom in een ruime overwinning voor ZKC: 33-17.

Na het startsignaal schoot ZKC zich binnen de kortste keren naar een 7-1 voorsprong. Waarmee al snel bevestigd was dat degradatiekandidaat De Waterpoort minstens één maatje te klein was, vooral wat betreft schotrendement. Alhoewel de ploeg uit Sneek wel kansen creëerde, werden er bijzonder weinig verzilverd. Aan het eind van de eerste helft stond het 17-3.

Na rust had de Waterpoort meer grip op de rebound en werden er betere schoten gelost, waardoor langere aanvallen opgezet konden worden. Ondanks een aantal gemiste strafworpen en vrije ballen, werd er nu significant meer gescoord. Bij lange na niet genoeg om het vuur aan de schenen te leggen bij ZKC, maar wel om de wrange smaak van de eerste helft enigszins te doen vergeten.

Zo verliep de tweede helft verder met weinig bijzonderheden, op een blessure van Martijn Barendsen na. ZKC won uiteindelijk overtuigend met 33-17.

Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen OKO/BIES 1 op het programma. Wil De Waterpoort degradatie nog voorkomen, dan moet hier gewonnen worden. De Waterpoort staat met vier punten onderaan in de competitie en komt bij winst gelijk te staan met OKO/BIES.