Woeste opa in scheepvaartmuseum

SNEEK Opa John Ebink kroop zondagmiddag in de rol van zeerover voor zijn zeven kleinkinderen in het Fries Scheepvaartmuseum.

Het verhaal gaat over Woeste Willem, een oude zeerover die helemaal niet van kinderen houdt. Maar na een spannend avontuur wordt hij toch dikke maatjes met het jongetje Frank. Ebink speelt deze voorstelling als tray-out voor de cursus ‘Schoolklassen over de vloer’.

De Museum Federatie Fryslân biedt deze cursus aan voor medewerkers en vrijwilligers en is bedoeld om de programma’s beter af te stemmen op het hedendaagse basisonderwijs en het aantrekkelijker maken van ons historisch cultureel erfgoed voor de jeugd. Naast medewerkers van het FSM doen er ook mensen van het Kazemattenmuseum en het Tromp’s Huys van Vlieland aan de cursus mee. Educatief medewerker Frank Belt van het Eisinga museum geeft de cursus.

De opdracht voor de cursisten is iets te bedenken waardoor jouw museum aantrekkelijker wordt voor kinderen. Het Fries Scheepvaart Museum kreeg het afgelopen jaar al meer dan 100 schoolklassen op bezoek in het kader van de Kinderboekenweek; ruim 1300 bezoekers in de voorjaarsvakantie met: ‘Help Pake en Beppe de vakantie door’. Momenteel werkt het museum met een programma voor alle scholen voor speciaal onderwijs in de regio.

Het verhaal dat Ebink speelt gaat over het kinderboek Woeste Willem / Wylde Wytse (Frysk) van Ingrid en Dieter Schubert. Dit prachtige kinderboek dat normaal € 14,95 kost, is vanaf 10 april voor slechts € 2,50 te koop in de boekhandel. Deze actie is opgezet door de leesbevorderingscampagne: ‘Geef een prentenboek cadeau’ en is bedoeld om kinderen meer aan het (voor)lezen te krijgen.

Voor meer info: http://geefeenprentenboekcadeau.nl/