Veel deelname verwacht bij 12e Oerpolderloop

SNEEK Sv Friesland verwacht, onder andere omdat er weinig concurrentie is van andere evenementen, zondag 23 februari veel deelnemers tijdens de 12e Oerpolderloop rond It Heidenskip.

De Oerpolderloop is inmiddels een vaste geworden op de hardloopkalender. De Oerpolderloop is een hardloopwedstrijd over bijna 15 kilometer door It Heidenskip, genoemd naar het boek ‘de Oerpolder’ van Hylke Speerstra. Sinds enkele jaren is er ook een afstand van 8 kilometer mogelijk. De route gaat over autoluwe wegen en geeft een goed beeld van de uitgestrektheid van It Heidenskip.

Twee jaar geleden is de route iets aangepast, zodat het ‘Oerpoldergevoel’ nog meer tot zijn recht komt. Ook het keerpunt op de 8 kilometer is speciaal. Traditioneel aan de Oerpolderloop is de ‘oersop’ die door inwoners van het dorp wordt gemaakt. Na afloop is deze snert te koop voor zowel de deelnemers als de supporters in dorpshuis It Swaeigat.

De organisatie van de loop is in handen van SV Friesland. De vrijwilligers van deze vereniging zorgen onder meer voor de inschrijving, het parcours en de tijdwaarneming en worden op de route bijgestaan door vrijwilligers uit It Heidenskip.

De start is voor beide afstanden om 14.00 uur bij dorpshuis It Swaeigat. Hier is ook de inschrijving vanaf 13.00 uur. In het dorpshuis is douche- en kleedgelegenheid en na afloop de prijsuitreiking.