Kinderen kunnen gratis instrumenten uitproberen op Doe-Dag in Sneek

SNEEK - Kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 van basisscholen in Súdwest-Fryslân die willen ontdekken of muziek maken iets voor hen is, zijn zaterdag 29 februari van harte welkom op de jaarlijkse Instrumenten Doe-Dag van Kunstencentrum Atrium.

Op de leslocatie in Sneek kunnen kinderen ’s middags twee instrumenten naar keuze uitproberen. Deelname aan de Instrumenten Doe-Dag is gratis. Kinderen kunnen de instrumenten tijdens proeflessen van een half uur uitproberen. In de lokalen zijn er meer dan twintig aanwezig. Ook kan worden meegedaan aan proeflessen zang. Naast het zelf mogen spelen vertellen de docenten in de proefles over hun instrument.

De deelnemers aan de Instrumenten Doe-Dag worden vooraf ingedeeld in groepen. De indeling wordt tussen 12.00 en 12.30 uur in het kunstencentrum verstrekt. Rondlopen en kijken in welk lokaal nog plek is, kan ook.

De Instrumenten Doe-Dag begint om 12.30 uur met een gezamenlijke bijeenkomst in de Noorderkerkzaal (ingang via Kunstencentrum Atrium). De proeflessen starten om 13.00 uur en duren tot 15.00 uur. Ouders en begeleiders zijn van harte welkom. Locatie: Kunstencentrum Atrium aan het Oud Kerkhof 11 iun Sneek.