Inbrekers falen in Warns: bus blijft in modder steken

De bus waarmee inbrekers in Warns buitgemaakt bouwmaterieel wilden vervoeren, zakte in de nacht van zondag op maandag bij de vluchtpoging zodanig in de drassige grond dat de dieven alles achter moesten laten.

De onbekend gebleven inbrekers probeerden bij Agricola Bouw in Warns twintig zogeheten schroefstempels te stelen. Dit zijn zware stalen hulpmiddelen in de bouw om plafonds of dragende muren te ondersteunen.

Toen ze wilden wegrijden bij het bedrijf aan de Op ‘e Wal, bleek de bus in de modder te zijn gezakt. Na diverse pogingen hun buit plus bus uit de modder te trekken, staakten ze de actie en maakten ze zich op een andere manier uit de voeten.

Buurman Andries Visser die bij Agricola werkt heeft ’s nachts wel geluiden gehoord. ,,Ik dacht dat iemand bij de naastgelegen jachthaven controleerde of de boten nog veilig stonden. Ik hoorde getik met een hamer en ik dacht dat ze tegen de klossen hamerden waarop de boten staan. Maar dat was vast het geluid van iemand die geprobeerd heeft een stalen plaat onder de banden te krijgen.’’

Een tijdje later hoorde Visser het geluid opnieuw. Toen zag hij ook mensen lopen. ,,Op dat moment drong het niet goed tot me door.’’ Pas vanochtend werd duidelijk wat zich heeft afgespeeld bij het bouwbedrijf. ,,Een onnozele actie’’, aldus Visser. ,,Wie zet nu de bus op de plek waar het meest drassig is?’’