Filsen, nieuw vintage schathuis en theesalon

SNEEK - Filsen is de naam van het nieuwe vintage schathuis en theesalon in Sneek.

Initiatiefnemer Ilse Schuurman hoopt aan het Grootzand 27 in haar woonplaats een betekenisvolle plek te presenteren ’om te ontmoeten, te vinden, te proeven en te genieten’.

Het gaat om een mix en match aan vintage en nieuwe schatten en van een bijzondere theebeleving met losse thee, uiteraard ook wel een kopje koffie, en bijbehorende hapjes.

Het door de eigenaresse samengestelde interieur bestaat volledig uit tweedehands items, die nagenoeg allemaal te koop zijn. Filsen staat voor alles wat thuis maakt, laat Schuurman weten. ,,Ook bijzonder zijn de shop-in-shop samenwerkingen waarbij andere ondernemers een stukje winkel in mijn winkel hebben. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.”

Filsen heeft zo’n 25 smaken thee. Alleen maar losse thee. Het assortiment wisselt per kwartaal. Het is bedoeld om in de theesalon te nuttigen, maar ook verkrijgbaar in consumentenverpakking. Als enige in Sneek en ver daarbuiten wordt de thee met uiterst zuiver water bereid. Hiervoor heeft Filsen een speciaal filtersysteem aangeschaft. Zuiver en zacht water komt de smaak van de thee absoluut ten goede.