Van Tonio naar Gouden Jaren

SNEEK - Theater Sneek biedt op woensdag 12 februari de toneelvoorstelling Tonio. In de dagen daaropvolgend achtereenvolgens Stef Bos, een hilarische muziekcomedy, Trio cabaretiers try-outen, de familievoorstelling Moes en de Gouden Jaren II.

Porgy Franssen & Jacqueline Blom acteren in Tonio, een indrukwekkende, rauwe bestseller die A.F.Th. van der Heijden schreef over het verlies van zijn 21-jarige zoon Tonio, is nu bewerkt voor theater. In deze voorstelling staat de zoektocht van de ouders om samen overeind te blijven centraal.

In Tijd, om te gaan leven brengt Stef Bos donderdag 13 februari De afgelopen maand verscheen van hem de nieuwe cd van Stef Bos: TIJD. Die vormt de basis van zijn nieuwe voorstelling waarin ook een deel van de songs van de in 2019 verschenen cd De Ridder van Toledo.

Victoria Koblenko, Anouk Maas & Tanja Jess komen vrijdag naar Sneek met de muzikale voorsteling Mijn man begrijpt me niet, een hilarische komedie vol herkenbare situaties bomvol zwarte humor, vrouwen-onder-elkaar-grappen, vriendschap en ontroering.

In de Noorderkerkzaal zaterdagavond Trio cabaretiers try-outen, een avondvullende voorstelling waarin drie cabaret acts ieder 30 minuten van hun (nieuwe) voorstelling komen try-outen.

Karel Casier & Dieske Krijnders spelen zondagochtend (9.30 en 11.00 uur) twee keer de familievoorstelling Moes in de Theaterstudio aan het Oud Kerkhof. Een fijne voorstelling die ontroert in zijn eenvoud en verrast met zijn finesses. Na de voorstelling kunnen de kinderen zelf spelen met de kleine kunstspeeltuin gebaseerd op Moes.

De Gouden Jaren II, met onder andere pianist Cor Bakker, is een voorstelling over “gewone Nederlanders” aan de ene kant en de koninklijke familie aan de andere kant. Aan de hand van historische beelden uit het populaire Polygoon Bioscoopjournaal, de mooiste liedjes uit de jaren ’45 tot ’70 en vermakelijke verhalen, krijgen de bezoekers een amusant beeld van hoe zowel zij zelf als de Oranjes opgroeiden na de Tweede Wereldoorlog. Zondagmiddag om 14.30 uur in het Theater Sneek.