Politieke en bloedspannende thriller El Reino

SNEEK - In Filmhuis Sneek, op dinsdag 18 februari om 20.00 uur in CineSneek, draait de film El Reino van Rodrigo Sorogoyen.

De politieke en bloedspannende thriller El Reino was één van de grote winnaars dit jaar bij de uitreiking van de Goya’s, de Spaanse Oscars. De film sleepte maar liefst zeven prijzen in de wacht waaronder die voor Beste Regie en beste acteur Antonio de La Torre. De film, die over corruptie in de Spaanse politiek handelt, was in Spanje dé bioscoophit van 2019.

Manuel Gómez Vidal is een geliefd en charismatisch politicus die het goed voor elkaar heeft: hij heeft veel aanzien, een liefdevolle familie en veel vrienden. Maar hij is ook onderdeel van een corrupt politiek systeem, waar ieder zich verrijkt met publiek geld. Wat men noemt witteboordencriminaliteit, en een geweten is alleen maar een obstakel op weg naar de top van de apenrots.

Terwijl hij een collega en goede vriend die zich schuldig maakt aan corruptie indekt, wordt hij zelf het middelpunt van de aandacht en schuiven zijn partijgenoten alle schuld op hem. Manuel is echter vastberaden en doet er alles aan om zijn macht te behouden. Een Spaanse politicus, rijk geworden door schimmige deals en connecties, dreigt zijn partij te gronde te richten wanneer hij zelf in een schandaal verwikkeld raakt.