Preamkeskouwers op de Weissensee

TECHENDORF - Dirk van Looij en Geertje Huitema van de Preamkeskouwers zijn vandaag opnieuw bezig aan de alternatieve Elfstedentocht over 200 kilometer op de Weissensee.

Vrijdag maakten ze deel uit van het dertiental clubgenoten dat de monstertocht op het Oostenrijkse ijs reed te weten Antsje Burger, Agnes Heida, Rinnie van der Pal, Yme Jansen, Trijntje Dijkstra, Bert Dijkstra, Klaas van Dijk, Clasien Andela, Lia Haijtema (zie foto vlnr.) en de op de foto ontbrekenden Dies van der Meer, Douwe Feenstra, Dirk van Looij en Greetje Huitema.

De vele trainingskilometers op Thialf en Flevonice in Biddinghuizen en een schaatsclinic van Klasina Seinstra kwamen goed van pas. Bij de start van de toerocht was het 11 graden onder het vriespunt. Overdag was het kaiserwetter, oftewel een stralende zon en een strakblauwe lucht. Het ijs was zeer goed met hier en daar een scheur. Het parcours is uitgezet op het kleine meer met een lente van 12,5 kilometer.

Snelste man van de Preamkeskouwers was Rinnie van der Pal met een tijd van 7.58,07 gevolgd door Douwe Feenstra 8.08,49 en Dies van der Meer 8.09.55. Voor Van der Meer was het zijn tweede tocht van 200 kilometer binnen een week. Yme Jansen finishte in een tijd van 8.47,02. Snelste vrouw was Clasien Andela in 8.47,06 gevolgd door Agnes Heida 9.41,59. Klaas van Dijk en Bert Dijkstra kwamen gezamenlijk over de streep in een tijd van 10.22,50.