KWS bouwt trailerhelling op Starteiland

SNEEK - De beheersstichting van de KWS breidt haar accommodatie op het Starteiland in het Sneekermeer uit met een trailerhelling. Er komt ook een ligplaatsapp. Plannen om naast de ingang van de middenhaven een klein strand aan te leggen worden voorlopig opgeschort.

,,We moeten eerst nog even sparen”, reageerde voorzitter Karst Doevendans na de nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek of het op korte termijn mogelijk is de al langer bestaande tekenplannen voor een strand te realiseren. Er is onder andere vanuit KWS-leden met kleine kinderen vraag naar een dergelijke voorziening.

Het strandplan past zeker, zo zei Doevendans, in het totaalplaatje om het Starteiland als verblijfsgebied nog aantrekkelijker te maken. ,,Maar we moeten de uitwerking nog goed onderzoeken. We zijn bijvoorbeeld bang dat het zand weggezogen wordt door de beroepsvaart. Daar moeten we goed naar kijken.”

Concreet is wel de aanleg van de trailerhelling op de oostpunt van het Starteiland. Aannemingsbedrijf Stienstra en Van der Wal uit IJlst gaat deze maand naast jeugdgebouw de Roerkoning beginnen met de aanleg van de botenhelling. Bezitters van trailerbare (kleinere) boten zoals bijvoorbeeld Twaalfvoetsjol en Schakel hoeven dan niet meer varend het drukke Prinses Margrietkanaal over te steken, maar kunnen hun boten op de nieuwe pont rijden. Die is zoals bekend sinds vorig jaar in de vaart.

De KWS introduceert het komende vaarseizoen een speciale app waarmee varensgasten zich kunnen aanmelden voor een ligplaats. Het is ook handig voor de betaling. Het scheelt veel administratieve rompslomp en geeft duidelijkheid voor de watersporters die een plaats zoeken in één van de drie havens aan het Starteiland