Stones herleven in Theater

SNEEK The Rolling Stones herleven woensdag 22 januari in TheatEr Sneek. Verder aan de Westersingel: Meeuw Jonge Theatermakers met een nacht niet slapen, Tryater met de Onverwoestbaren, Hendrik Groen en Brugklas met De Musical.

Werd de verzameling songs destijds al unaniem geroemd als het creatieve hoogtepunt van Jagger, Richards & Co, ook een halve eeuw later zijn historische songs als Brown Sugar, Sister Morphine en Wild Horses nog steeds springlevend. De songs van de klassieker met de beroemde ritssluiting-hoes worden afgewisseld met achtergrondverhalen en videobeelden én natuurlijk komen ook de grootste hits van andere albums voorbij. Jan Akkerman, Bert Heerink en de Bombitas nemen woensdagavond in Sneek, samen met de LA Liveband, het materiaal vocaal en muzikaal voor hun rekening.

De toneelvoorstelling Een nacht niet slapen, donderdag 23 januari van Meeuw Jonge Theatermakers is een voorstelling over mensen die niet kunnen of willen slapen, over een dijkdorp, een nachtmerrie, een zingende lantaarnpaal en een nachtelijk ongeluk. Over grenzen opzoeken, grenzen tegenkomen en eroverheen gaan. Het programma van Meeuw jonge onderzoekers start 19.30 uur, 3 kwartier voor aanvang.

Vrijdag daarop in de Noorderkerkzaal Tryater met Anna Raadsveld in De Onverwoestbaren. Zij neemt de bezoeker mee in een reeks indrukwekkende monologen van familieleden, wiens levenslust wellicht kraakt maar nooit breekt. Ondersteund door livemuziek van muzikant Mats Voshol.

Zolang er leven is, is zaterdag een heerlijke komedie met een levenslustig verhaal over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken, van prille verliefdheid tot nietsontziende aftakeling. Humor en ontroering voeren de boventoon, er is zang en muziek en er wordt vooral níet achter de geraniums gezeten. De cast bestaat uit dezelfde jonge acteurs als de vorige Hendrik Groen-voorstelling – met Beau Schneider in de hoofdrol.

‘Brugklas’ is bekend van NPO Zapp. In de hip hop-musical over Willem van Oranje zondagmiddag 14.00 uur in Theater Sneek zijn Max (Niek Roozen), Selma (May Hollerman), Emma (Belle Zimmerman), Jamie (Claire Veldkamp) en een compleet nieuwe Brugklasser te zien. ‘Brugklas de Musical’ is voor iedereen herkenbaar: een zoektocht naar wie je bent, in de belangrijkste periode van je leven.