De Waterpoort 1 grist punt uit handen van OKO/BIES 1

OPEINDE – De Waterpoort griste zaterdag na een spannend korfbalduel in Opeinde een punt uit de handen van OKO/BIES. Het werd 21-21.

De thuisploeg kwam snel op 2-0, maar de Waterpoort bleef in het kielzog. Na de gelijkmaker van de Snekers gaf de thuisploeg vol gas. De naar adem happende groenwitten uit Sneek wisten voor rust de schade deels te beperken door de rust te hervinden en doelgerichter te spelen.

Desalniettemin lag het schotrendement erg laag. Grote kansen en zelfs strafworpen werden te weinig benut. Coach Gerard Plantinga spoorde zijn achttal in de rust daarom aan om meer te investeren in de loopacties voorafgaand aan de schotkansen en zo ruimte te creëëren.

Het rendement bleef echter laag en de Waterpoort leek bij 16-10 op een nederlaag af te stevenen. Er bleef evenwel geloof en langzaam maar zeker haalde de ploeg in.

Er stond minder dan een minuut zuivere speeltijd op de klok toen OKO/BIES een strafworp verschalkte en het zo 21-20 maakte. Met nog luttele seconden op de klok kreeg aanvoerder Nick Huitema het voor elkaar om te scoren met een fraai schot. Eindstand: 21-21.

KV de Waterpoort beschikt nu over 3 punten en speelt zaterdag in de strijd om lijfsbehoud een cruciaal duel tegen hekkensluiter Oerterp/VKC dat op 2 punten staat