Treinverkeer rijden weer (update)

SNEEK - Het treinverkeer tussen Sneek en Leeuwarden is sinds 16.00 uur weer op gang gekomen. Het station in Leeuwarden was vanaf 11.30 ontruimd vanwege een verdachte jerrycan die werd aangetroffen in een trein die vanaf Sneek kwam. Er is een verdachte uit Stavoren gehoord.

Arriva zette bussen in. Het station van Leeuwarden werd ontruimd vanwege de melding van de jerrycan met onbekende vloeistof in de trein. Eerder ontruimde de politie een klein gedeelte, maar vanwege de veiligheid ontuimde de politie een groter gebied. De treinen pendelden wel tussen Sneek en Mantgum.

Het verdachte pakket lag in het halletje van een Arriva-trein vanuit Sneek. Die trein werd ontruimd. Net als het Arriva-gebouw. De politie hield na getuigenverklaringen een 68-jarige man uit Stavoren aan die betrokken zou zijn bij de verdachte situatie.

Een lid van het Team Explosievenverkenning (TEV) was aanwezig op het station. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld. Er bleek een ongevaarlijke stof in de jerrycan te zitten.