Terugblik eerste seizoenhelft en doorkijk naar tweede deel VC Sneek

SNEEK De volleybalsters van VC Sneek keerden zondagavond met een knappe zege op zak terug uit het Limburgse Gennep. Fast, de nummer 4, werd met 0-3 geklopt. Daarmee is de tweede seizoenshelft begonnen.

Dames 1 van VC Sneek speelt in de Eredivisie. Dit geeft veel positieve aandacht voor de volleybalsport in het algemeen en voor Sneek als volleybalstad in het bijzonder. De thuiswedstrijden worden gespeeld in de sfeervolle Sneker Sporthal die door steeds meer enthousiaste aanhangers bezocht worden. We schrijven januari 2020 en zijn halverwege de volleybalcompetitie beland en ook het landelijke bekertoernooi. We maken de balans op middels een korte terugblik en geven een doorkijkje naar wat we kunnen verwachten in de tweede helft. 

Het seizoen begon voor Sneek rommelig met het onverwachte en snelle vertrek van hoofdtrainer van Dames 1, Paul Oosterhof. De trainer was met het team vorig seizoen juist zo succesvol door als tweede te eindigen in de Eredivisie. VC Sneek bleek gelukkig in staat snel te schakelen en prijst zich zeer gelukkig met de aanwezigheid, instelling en kwaliteiten van Henriette ter Steege. Vorig seizoen nog de zeer gewaardeerde assistent-trainer maar dit seizoen dus de nieuwe hoofdtrainer-coach. Met haar ervaring, visie, ideeën en gedrevenheid heeft zij alle tools in huis om met het team te bouwen en verder te groeien naar wederom de hoogste regionen in de landelijke competitie.

Het eerste team bestaat uit ervaren speelsters en is begin van het seizoen, na het vertrek van een paar routiniers, aangevuld met meiden voor wie het eredivisie niveau nieuw was. Dat ze dit niveau als team aankunnen blijkt inmiddels uit de stijgende lijn in de eerste helft van het seizoen en het ijzersterke begin van de tweede helft. Onderaan begonnen terwijl nu in januari de aansluiting bij de top nog maar weinig scheelt. Met wat extra zelfvertrouwen en lef in de resterende wedstrijden kunnen de dames het nog heel ver schoppen dit seizoen. Een plaats bij de eerste 6 en daarmee deelname aan de play-offs is dan ook zeker haalbaar. Ook de uitstekende prestaties in het bekertoernooi geven veel vertrouwen. Na twee knappe winstpartijen is VC Sneek inmiddels doorgedrongen tot de halve finale voor de beker, die 15 januari aanstaande wordt gespeeld. Hiermee hebben de dames een reële kans om de finale te bereiken wat een fantastische prestatie zou zijn.

Heren 1 van VC Sneek spelen momenteel Eerste divisie en zijn met een nieuwe lichting getalenteerde mannen bijzonder gemotiveerd om te presteren. Het doel van Erik Mulder, hoofdtrainer/coach sinds dit seizoen, is om in de tweede helft van de competitie de groei te verzilveren in een mooie notering op de eindranglijst. In de bekerwedstrijden zijn de mannen voor de finales helaas uitgeschakeld.

We verheugen ons op het tweede deel van het seizoen en gaan de ontwikkelingen met veel belangstelling volgen. We gaan genieten van het mooie spel dat VC Sneek onder de leiding van Henriette ter Steege met Dames 1 en Erik Mulder met Heren 1 laat zien.

Tekst: Margriet van Dijken