Tineke neemt afscheid van Antonius Ziekenhuis

SNEEK Tineke de Jager-Faber heeft op oudejaarsdag na ruim 31 jaar haar werkzaamheden als vrijwilliger bij het Antonius Ziekenhuis afgerond. In gezelschap van collega’s, familie en vrienden heeft zij feestelijk afscheid genomen.

Tineke is in 1987 samen met vijf andere vrijwilligers begonnen als gastvrouw in het Sint Antonius Ziekenhuis aan de Dr. Boumaweg te Sneek. De gastvrouwen hadden een plekje in de hal van het doktershuis. De rolstoelen moesten klaargezet worden en patiënten werden begeleid naar de specialisten. Later mochten de vrijwilligers ook koffie verzorgen.

Destijds werden de opnames van de patiënten verzorgd door de administratie en omdat de gastvrouwen zagen dat dit veel tijd kostte hebben zij voorgesteld deze taak op zich te nemen. Pas na de verhuizing van het ziekenhuis naar de huidige locatie werd ook deze taak toegevoegd aan de werkzaamheden van de gastvrouwen. Tineke verzorgde naast haar taken als gastvrouw ook alle informatie voor patiënten. Evenals de tijdschriften voor de specialisten. Later bracht ze boeken en tijdschriften rond op de afdelingen zodat patiënten deze konden lenen om hun verblijf iets aangenamer te maken.

Op een gegeven moment werkte ze drie middagen als vrijwilliger in het Antonius Ziekenhuis en heeft toen de keuze gemaakt om alleen nog de werkzaamheden van gastvrouw op zich te nemen. Wel was ze de coördinator van de vrijwilligers en verzorgde ze de planning. Omdat vrijwilligers slechts tot hun 75e mogen blijven is het nu ook voor Tineke tijd om andere leuke dingen te gaan doen. ,,Een prachtige tijd en wat zal ik de dinsdagmiddagen gaan missen.”