Het weer van Dirk: Later meer wind

SNEEK - De weerkaarten geven ook voor de komende 10 dagen weinig zicht op enig winterweer. Hogedruk zien we terug bij de Azoren en geeft bij ons een westelijke stroming. Hiermee passeert de ene storing na de andere West Europa.

Vandaag valt het mee met het weertje, opklaringen deze morgen, vanmiddag neemt de bewolking toe vanuit het westen, het blijft droog tot de avond. Ook de zuidwest tot zuidoostelijke wind neemt toe en wordt later op de dag matig tot krachtig. Het voelt dan waterkoud aan, de voorbode dat er regen zit aan te komen.

In de avond en nacht volgt dan ook regen, mogelijk dat we eerst nog wat natte sneeuwvlokken naar beneden zien vallen. De wind krachtig, op het Sneekermeer mogelijk even hard, later in de nacht neemt ze gas terug. Minimumtemperatuur 2 graden.

Morgen eerst regen, dit gebied trekt in de middag naar het oosten weg, een bui blijft dan mogelijk. De matige wind draait van zuidoost naar zuidwest en de maximumtemperatuur van 6 graden wordt pas in de avond bereikt.

In het weekend waait het af en toe stevig en moeten we rekening houden met windstoten. Zaterdag verloopt eerst met regen, later opklaringen, temperatuur 7 graden. Zondag start met veel wind uit het zuid tot zuidwesten en naast opklaringen vallen er ook enkele buien. Temperatuur 6 a 7 graden als maximum.

Dirk van der Meer