Speelronde 13 brengt ONS geen ongeluk

SNEEK - Speelronde nummer 13 bracht ONS Sneek vanmiddag geen ongeluk. Op het Zuidersportpark kon namelijk eindelijk de eerste overwinning van dit seizoen worden genoteerd, al werd het in de slotfase na een 3-0 voorsprong nog billenknijpen.

Barendrecht deed in de 70ste minuut namelijk wat terug door Peter de Lange. En toen in de 79ste minuut Niels Vorthoren de aansluitingstreffer maakte was het alarmfase 1 op het Zuidersportpark. De ploeg van Paul Raveneau wankelde, maar sleepte ditmaal wel de eerste driepunter over de streep.

Na zeven ontmoedigende nederlagen op rij begroette ONS de eerste zege met veel gejuich. Op slag van rust konden de armen van tot nu toe geplaagde oranjehemden twee keer kort achter de lucht in. In de 40ste minuut opende Ruendel Martina de score. Twee minuten later verdubbelde Oege Sietse van Lingen de voorsprong. Met die stand ging de ploeg met een goed gevoel aan de thee.

Dat smaakte klaarblijkelijk prima, want koud op het kunstgras voor de tweede helft maakte Martina zijn tweede van de middag en zette ONS daarmee op rozen, hoewel middenmoter Barendrecht in het laatste kwart nog angstig dichtbij kwam.

ONS, dat ditmaal stand hield, is in de derde divisie nog wel laatste, maar verkleinde het gat met het op de voorlaatste plaats staande Dovo tot 2 punten.